Bitcoin daalt naar laagste prijs sinds mei

Bitcoin heeft deze week een dieptepunt bereikt van 8.975 dollar. De prijs is sinds mei niet meer zo laag geweest.

In het kort

  • Bitcoin’s prijs daalde tot $8.975 op zondag.
  • De laatste keer dat de prijs zo laag was, was op 27 mei.
  • De prijs van Bitcoin bereikte een hoogtepunt van $10.000 in februari. Het is sindsdien moeilijk geweest om die prijs te handhaven.

Handelaren deze week zagen de prijs van Bitcoin stijgen en stijgen, om later in de week te dalen. Vanaf 28 juni is de prijs van Bitcoin $9.054, volgens de data-metriekensite CoinMarketCap.

Bitcoin begon de week met kracht, op ongeveer $9.300. Maandagmiddag ging het nog beter, het steeg naar het wekelijkse hoogtepunt van $9.680, gevaarlijk dicht bij het prijspunt waar het de afgelopen weken om heeft gevraagd: $10,000.

Maar helaas, een schommel en een misser deze week. Het geluk van de handelaars raakte op woensdag op, toen de prijs van Bitcoin Up de hele dag daalde. Tegen de vroege uren van donderdagochtend was de prijs van Bitcoin gedaald tot een dieptepunt van $9.114.

Het werd niet veel beter voor Bitcoin. Later op de dag werd het $9.320, maar de prijs daalde de rest van de week tot een dieptepunt van $8.975 op zondag.

Het dieptepunt van $8.975 deze week is de laagste Bitcoin in iets meer dan een maand; de laatste keer dat de prijs van Bitcoin zo laag was, was op 27 mei.

Dit alles suggereert dat Bitcoin moeite heeft om het illustere, mythische prijspunt van $10.000 te overschrijden.

Het cijfer van $10.000 is zo belangrijk voor handelaren omdat dat de prijs van Bitcoin was in februari.

Medio maart werd de prijs van Bitcoin in tweeën geknipt toen het samen met de wereldwijde markten neerstortte. De markten maakten zich zorgen over de onzekerheid die werd veroorzaakt door de coronaviruspandemie.

Bitcoin heeft zich grotendeels hersteld. Het is zelfs voorbij het $10.000 prijspunt enkele malen geduwd. Maar er zit niets vast. Bitcoin’s zwakke einde van de week dient als een herinnering dat de dingen nog steeds niet weer normaal zijn.