Market Watch: Bitcoin terug op $15K als Crypto Markets Verloren $30 miljard na Biden’s overwinning

Joe Biden’s officiële overwinning heeft de crypto-markt naar het zuiden gedreven. Ondanks een mooi herstel is Bitcoin onder de 15.000 dollar getankt, terwijl de altcoins in het rood zijn begraven.

De officiële verkiezing van Joe Biden als 46e president van de VS resulteerde in een scherpe duikvlucht voor Bitcoin en de rest van de crypto-markt. Terwijl BTC op het laagste punt van zaterdag 14.350 dollar dumpte, verloor de totale marktcap gisteren op een gegeven moment bijna 30 miljard dollar.

Biden’s Election Drove BTC Down?
De afgelopen week is behoorlijk indrukwekkend geweest voor Bitcoin. De primaire cryptocurrency ging de verkiezingsdag in op 3 november bij ongeveer $13.300. De onzekerheid die volgde dreef de asset naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt van bijna $16.000. Dit was ook het hoogste prijsniveau dat BTC sinds januari 2018 had geregistreerd.

Na de piek trok Bitcoin zich weer iets terug, maar bleef boven de $15.000 handelen. De situatie veranderde echter gisteren nadat de officiële aankondiging brak dat de voormalige vice-president Joe Biden de zittende Amerikaanse president Donald Trump heeft verslagen en in januari 2021 in functie zal treden.

Zoals CryptoPotato meldde, reageerde BTC met een krachtige prijsdaling, wat resulteerde in een intraday dieptepunt van $14.350 (op Bitstamp). Een klassiek „koop het gerucht, verkoop het nieuws“ evenement.

Bitcoin heeft het grootste deel van zijn verliezen sindsdien hersteld en flirt momenteel met het $15.000 niveau. Toch is dit nog steeds een daling van 3% op een 24-uurs schaal.

Altcoins hebben het erger

Slechts een dag na het in kaart brengen van indrukwekkende dubbel- en zelfs driecijferige prijspompen zijn de meeste altcoins ten opzichte van hun USD-waarde ingestort.

Gisteren sprong Ethereum naar zijn nieuwe high sinds begin september op $470. In de volgende uren, stelde ETH zich op tot $425. Hoewel het terug is gestegen naar $440, is ETH nog steeds met bijna 5% gedaald.

Ripple’s daling is vergelijkbaar op een 24-uurs schaal, en XRP heeft moeite om boven de $ 0,25 te blijven.

Bitcoin Cash (-5%), Binance Coin (-4%), Chainlink (-8,5%), Polkadot (-8,5%), Cardano (-8%) en Litecoin (-7%) staan allemaal diep in het rood.

Zoals verwacht hebben de altcoins met een lagere kap een nog hogere volatiliteit laten zien. Het Energie Web Token is met 12% gedaald, ABBC Coin (-11%), Solana (-10,5%), Compound (-10%), Algorand (-10%), en Ren (-10%) hebben allemaal dubbelcijferige percentages verloren.

Over het geheel genomen is de cumulatieve marktkapitalisatie van alle cryptocurrency activa gedaald van $450 miljard naar $433 miljard. Bovendien werd slechts een paar uur geleden $423 miljard getoond.