Pludselig Cryptocurrency markedssprængning medfører afvikling af mere end $ 1 milliard værd i fremtidige positioner

Efter en periode med rekordlav lav volatilitet i Bitcoin og mere end en uge med en stabil bullish stemning, har cryptocurrency-markederne givet en anden påmindelse om, hvor flygtige og uforudsigelige de kan få. Bitcoin faldt for næsten $ 1500 (12%) i en periode på 6 minutter, mens den næststørste cryptocurrency, Ethereum , oplevede en dyp på $ 80 (20%) i samme periode.

Det pludselige fald kl. 4:33 UTC

I de tidlige timer af 2. august oplevede kryptomarkederne endnu en pludselig dukkert. Bitcoin faldt fra $ 11.429 til $ 10.550 på bare få minutter. Prisen på BTC kom næsten fuldt ud tilbage i løbet af de næste 30 minutter, da efterspørgslen kørte priserne tilbage til $ 11.236.

Som det ofte sker, lignede prisudviklingen på andre cryptocurrencies tæt på BTC. Ethereum led for eksempel et endnu større tab. Den næststørste cryptocurrency efter markedsstørrelse styrtede fra $ 408 til $ 326, og blev snart genvundet til $ 380.

De pludselige prisændringer fik mange erhvervsdrivende til at huske den 12. marts “Sort torsdag, da Bitcoin-priser pludselig faldt over 45% over to på hinanden følgende fald.

1,1 mia. Dollars i Futures Positions Likvidated

Da priserne var relativt hurtige til at komme sig, forårsagede dukkert ikke mange grå hår for langtidsholdere. Efterhånden som kryptoderivater bliver mere og mere populære, medførte det pludselige prisbevægelse, at mere end 70.000 lange positioner blev likvideret på tværs af alle cryptocurrency-børser . Den samlede værdi af alle likviderede positioner oversteg 1,1 milliarder dollars.

Larry Cermak, direktør for forskning hos The Block , twitrede:

„De fleste af likvidationerne, ca. $ 647 millioner, stammede fra Bitcoin’s futures, efterfulgt af Ethereum med $ 165 millioner i likvidation.“

Som det kan ses på nedenstående diagram, så EOS , Bitcoin Cash og Bitcoin SV også en bemærkelsesværdig mængde af likvideret position.