Topp indiska YouTuber Carryminati hackad av Bitcoin och Ethereum Scammers

Medan världen fortfarande inte hade återhämtat sig från den massiva Twitter som skakade världen, verkar hackarna vara tillbaka igen, den här gången riktade sig till en av Indiens största YouTubers, Ajey Nagar, populärt känd som Carryminati, för att marknadsföra en annan giveaway från Bitcoin och Ethereum.

Hackarna bröt förmodligen in i Nagars kanal och började strömma livevideor och bad tittarna att skicka Bitcoin och Ethereum till sina krypto-adresser

Döpt Carryislive, det är den andra kanalen i YouTuber där han mestadels strömmar videospel. Kanalen har för närvarande 6,67 miljoner prenumeranter, medan Nagars huvudkanal har 24 miljoner prenumeranter.

Hittills är det okänt om Nagars huvudkanal kompromitterades, men hackarna har enligt uppgift strömmt en av Nagars gamla välgörenhetsströmmar där de ändrade videobeskrivningen och lagt till en Bitcoin och en Ethereum-adress för att lura tittarna.

Hackarna strömmade tre gånger, med varje strömminute bortsett från varandra, men intressant nog visade strömmarna också gamla intervjuer av Teslas VD Elon Musk, som genomfördes av en annan känd tekniker YouTuber Marcus Brownie.

Den andra Livestream innehöll en intervju av Ethereums VD och grundare Vitalik Buterin, kallad Ethereum Earnings Call, som också främjade en falsk giveaway som lovar att fördubbla de medel som skickas till de visade adresserna.

I genomsnitt får Carryislive-kanalen cirka 30 000 till 80 000 tittare under varje livestream.

Med tanke på det faktum att det var ganska sent på natten såg omkring 16 – 20k på hackarens ström

Hackorna är mycket lik de som skakade twitter dagar tillbaka, men den här gången såg det ut som hackarna inte tänkte mycket på innehållet de strömmade och hur mycket av det var relevant för kanalen de strömmade från.

Men det känns som hackarna bara försöker säga ordet om cryptocurrencies med tanke på repetitiviteten hos dessa bedrägerier, även om det här är något som inte uppfattas som en bra sak.

Men det är intressant att notera att ögonblick efter att strömmarna var live, sökningar efter termerna „Bitcoin“ och „Ethereum“ såg en massiv topp på Google.